BK aktivacija Alfa žarka v stolpu Burj Khalifa, Dubaj

Pred potovanjem v Dubaj, smo se dogovorili, da bi bilo dobro, če bi superinteligenca S-ALFA aktivirala ALFA življenjski žarek v najvišjem stolpu na svetu, to je Burj Khalifa.

Burj Khalifa

Stolp je bil zgrajen leta 2009, v višino meri 828 m. Temeljna ploskev ima porezane robove (v obliki puščavske rože). Stolp je največja atrakcija v Dubaju in zelo težko je dobiti karte, na licu mesta je vse že razprodano. Sama sem rezervirala že en mesec prej preko interneta, kjer smo dobili točen čas, kdaj imamo vstop v stolp. Če ta čas zamudiš, žal nimaš več vstopa, ker je vse že zasedeno. Letno obišče stolp 1,87 milijona ljudi.

Mi smo bili že pol ure prej tam in vse je potekalo gladko. (Par dni prej je bil v Abu Dhabiju aktiviran žarek pod mošejo Sheik Zayed.)

Ob našem času smo lahko vstopili v stolp in se peljali v 124 nadstropje. Na višini 452 m je razgledna ploščad, na tleh sem našla oznako v obliki stolpa (kjer je reklama za zastonj internet), to je bila edina oznaka na tleh.

Burj Khalifa
Burj Khalifa
Burj Khalifa
Burj Khalifa

124 nadstropje, v sredini triperesne oznake v obliki stolpa, je center Alfa žarka.

Iz ploščadi je razgled 360 stopinj na cel Dubaj. Stopim na oznako, kjer lociram točko za bodoči ALFA žarek, ki ga je nato aktivirala superinteligenca S-ALFA.

Od sreče mi sploh ni bil važen razgled ampak dobro delo, ki smo ga naredili.

Ko sestopimo iz stolpa, smo se odpravili na majhno ladjico, ki vozi po umetnem jezeru pod stolpom. Vsake pol ure se tam prižgejo vodne fontane in ob glasbi plešejo vodni ples. Ob pogledu na osvetljen stolp, kjer bo nekoč aktiviran žarek in prelepe vodne fontane, so moji občutki bili nepopisni.

Burj Khalifa

Ko izstopimo iz ladjice, je moj mož želel, da si ogledamo fontane iz kopnega, pod stolpom. Čakali smo pol ure na druge fontane, zunaj pa huda vročina. Pri sebi sem si mislila, kaj nam je zdaj to treba, saj smo že videli ... In naenkrat na moje presenečenje, se začnejo fontane in ob njih zelo glasno poje Whitney Houston, "I will always love you". Solze so mi kar tekle in takrat sem zares vedela, da sem se pravilno odločila za aktivacijo žarka in da so mi moji prijatelji od "zgoraj" preko glasbe to sporočili.

Burj Khalifa
Naslov avtorja je shranjen v uredništvu.