Prebujenje

Prišla je pomlad, čas ko se začne prebujati narava, in prešinila me je misel, kako dobro bi bilo, da bi se tudi mi končno prebudili. Nedavno sem namreč prebral v neki knjigi nadvse zanimivo misel, namreč, da DUHOVNOST POMENI PREBUJENOST – DA MNOGI, ČETUDI SE TEGA NE ZAVEDAJO, SPIJO - rodijo se speči, speči živijo, se poročijo, vzgajajo otroke,.. in na koncu umre speči! Mislim, da ta misel najlepše ponazori naše trenutno življenje, saj je bistvena za razumevanje RESNICE, o kateri pričuje KRŠČANSKI NAUK in razmerja, ki ga ima z njim novo odkritje, ki je opisano na tej internetni strani. Novo odkritje namreč kliče k spreobrnjenju našega življenja, saj nam govori: »PREBUDI SE, da boš videl, kaj se dogaja okrog tebe!« – verjamete ali pa ne, vendar skoraj vsi ljudje spijo in se tako v bistvu ne zavedajo, kaj je prava RESNICA. Zato je prva stvar, ki jo moramo narediti, če hočemo zaživeti novo življenje, da se PREBUDIMO IZ SPANCA! Kaj v bistvu pomeni prebujenje, je težko razumeti in o njem kaj pametnega napisati, da zadenemo bistvo – obstaja pa znamenje, da smo se prebudili - to je namreč takrat, ko se vprašaš: »ALI SEM JAZ ZMEŠAN, ALI PA SO ZMEŠANI VSI DRUGI.« To je velika prelomnica v našem življenju, saj ko se začneš to spraševati »pri zdravi pameti«, si blizu VELIKEMU ODKRITJU, ki ti spremeni življenje. Ob tem se moramo zavedati – sploh če pogledamo na življenja velikih izumiteljev, mislecev… - da vsaka velika ideja nastopi kot »bogokletstvo« - in to moramo imeti vedno pred očmi, ko govorimo o tem odkritju.

Skratka, NIČ NI TAKO POMEMBNO KOT PREBUJENJE, ker življenje v TEMI ni človeka vredno življenje. Res je, da ko se začneš prebujati, občutiš bolečino, ker je pač prebujanje neprijetno, saj nam je sedaj lepo in udobno, zbujanje pa nas razdraži – boleče je namreč videti, kako se razblinjajo naše ILUZIJE - vse, kar smo mislili, da smo zgradili, razpade, in to je boleče! Vendar potrebno je začeti znova, ker lažna svoboda se lahko v trenutku sprevrže v zapor. Ko opustiš svoje iluzije, si namreč končno v stiku z resničnostjo, ki pa te edina lahko osvobodi. Zato ne bežimo pred RESNICO, ker nas bo v vsakem primeru ujela in ker je temu tako, naj nas ujame pripravljene. Ker resničnost je v redu – resničnost ni problematična, čeprav je kruta – PROBLEM JE V NAŠIH SPEČIH GLAVAH, saj namreč dopuščamo, da nam vlada TEMA! Zakaj tako, kot je govoril JEZUS, govori novo odkritje: »VAM GOVORIM, TODA KDO ME POSLUŠA!« - NIHČE! RAJE SPIMO, čeprav je tako življenje, mehanično življenje – programirano za POT TEME, ki pelje v poguben konec.

Ko začneš tako gledati na svet v katerem živiš, se zaveš, da je ta spanec, v katerega smo položeni, ZELO NEVARNA ZADEVA, saj iz tega sledi, da smo ljudje navadni MESEČNIKI, s katerimi nekdo upravlja. Ni sledi o SVOBODI in tudi SVETO PISMO na to namiguje skozi vso svojo zgodbo – vrhunec pa doseže, preden JEZUSA križajo in ko on izgovori stavek »Oče odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo!« - to je bistvenega pomena za razumeti, ker ko razumemo povezavo tega stavka z novim odkritjem, razumemo vse – razumemo vlogo »hudiča«, ki se v našem svetu oziroma v naših življenjih, trudi na vse načine, da bi nas odvrnil od BOGA in nam preprečil odrešitev naše duše. Zato se zavedajte, da niti besede Svetega pisma ne boste prav razumeli, dokler se ne prebudite. »Speči ljudje« namreč berejo SVETO PISMO in sklicujoč se nanj, KRIŽAJO MESIJO! Ne vem, če to res razumete, zato se morate prebuditi, da bo ta »knjiga vseh knjig« za vas dobila pravi smisel. Dejansko smo obkroženi z »BOGOM in HUDIČEM«, saj v njem živimo, se gibljemo in smo – pa ga ne vidimo – ČE BI LE ODPRLI OČI IN VIDELI, POTEM BI RAZUMELI - IN UTIHNILI. Za prebujenje namreč potrebujemo pravi stik s pravo resničnostjo! – odvreči iluzije in pogledati resničnosti v oči. Razmišljanje o JEZUSU in nauku, ki ga je on učil, sedaj ni več vprašanje, kako to posnemati, ampak kako to živeti – kako postati tisto, kar je on govoril – tako neverjetni nauk nam prinaša to novo odkritje – o takem »prebujenju« nam govori novo odkritje.

In ko sam razmišljam o JEZUSU, mi misel vedno uide na njegov drugi prihod, ki ga ima KATOLIŠKA CERKEV trdno zakoreninjenega v svojem nauku, a o njem molči oz. o njem ne ve kaj dosti. Ko namreč pogledaš današnjo realnost se vprašaš, ali današnji kristjani še verjamejo, da bo Kristus prišel drugič na ta svet, na koncu odrešenjske zgodovine, namreč prav te naše zgodovine, ki jo merimo z leti po Kristusovem rojstvu – ali še verjamejo (verjamemo), da bo prišel "v odrešenje tistih, ki ga pričakujejo", obenem pa seveda tudi kot strašni sodnik tistim, ki so se odvrnili od njega – KI SO SE ODVRNILI OD SVETLOBE IN PODLEGLI TEMI?

Dandanes se zdi, kakor da se kristjani skoraj ne sprašujejo več o resničnosti svojega verovanja. Kakor da je takšno spraševanje onemoglo (ali postalo odvečno?) v dveh tisočletjih krščanske zgodovine. In tako pride do čudnega paradoksa, da je po eni strani v Svetem pismu natančno opisana poslednja sodba, po drugi strani pa dandanes v resničnost teh besed komaj kdo še verjame! NEKAJ JE TU NAROBE…vprašajmo se - ALI SVETO PISMO NI (POVSEM) RESNIČNO ALI SODOBNA VERA NI (POVSEM) ISKRENA? Žal sam ugotavljam, da je iz JEZUSOVIH resničnih besed o poslednji sodbi, katere prizori so še danes vidni na srednjeveških freskah v skoraj vsaki cerkvi, nastal popačen nauk, ki je iz RESNICE naredil MIT – se pravi nekaj, kar je treba razumeti na simbolni ravni. »Veljaki« v Katoliški Cerkvi se še zavedajo ne, kako pogubno je to početje – tako za njih, kot za vse, ki poslušajo te besede - JEZUS o posameznikih, ki to omogočajo, nima lepih besed, saj jih resno svari, ker namreč pred ljudmi zaklepajo nebeško kraljestvo in sami ne gredo noter, tistim, ki bi radi vstopili, pa ne pustijo – »Te bo zadela hujša obsodba!« (Mr 12,38-40; Mt 23,1-36).

Ob vsem povedanem in ob razumevanju problematike, je ravno pravi moment, da pojasnimo, kako se JEZUSOV DRUGI PRIHOD sklada z novim odkritjem. Z vidika VEČDIMENZIONALNEGA PROSTORA, Kristusovo kraljestvo ni dogodek, ki bo prišel, ampak je stvarnost, ki se je že začela – DOGAJA SE. Scenarij slavnega drugega Gospodovega prihoda in poslednje sodbe, se kaže v BOŽJI SVETLOBI in je obenem v večnosti odsev tega, kar se, v skrivnosti, dogaja že danes - v vsakem trenutku namreč človek izraža, komu pripada in s tem določa svojo usodo - v vsakem trenutku je pristnost njegove »vere« na preizkušnji in se, kot končna posledica, kaže v njegovi sodbi. Če pogledamo in dojamemo novo odkritje, spoznamo, da se nedvomno Drugi prihod bliža. Zato je na mestu vprašanje – če bi GOSPOD danes prišel – KAJ BI NAŠEL – ALI BI NAŠEL SVETEGA DUHA V NAS – da bi lahko prebival v nas in da mi prebivamo v njem – če bi spoznali novo odkritje bi žal ugotovili, da bi nas Gospod ob današnjem prihodu našel »SPEČE« in kot take živeče v TEMI in da se bi, če bi bila njegova sodba danes, rešil samo ostanek – večina pa bi bila pogubljena, saj pri njih vlada TEMA in tako nimajo pravice do deleža v SVETLOBI! V tej luči, lahko razumemo, da Gospod ni počasen glede obljube, kakor nekateri mislijo, da je to počasnost. Ne, potrpežljiv je z nami, ker noče, da bi se kdo pogubil, temveč da bi vsi stopili na pot spreobrnjenja, ker pred GOSPODOM, je en dan kakor tisoč let in tisoč let kakor en dan. Poizkušajte dojeti, da se je za spreobrnjenje potrebno PREBUDITI, saj nas SODBA SVETLOBE nad TEMO, v tem primeru NE BO PRESENETILA. Zato je nujno soočenje z resnico Apokalipse – na katero daje odgovor novo odkritje – to je namreč soočenje s Kristusovo obljubo, da se bo vrnil, da bo prišel ob koncu časov drugič na svet, v vsem veličastju mesijanskega kralja, ODREŠENIKA IN SODNIKA.

Problem v dojemanju zgoraj navedenega nastane, ker v današnjem času ljudje težko verjamemo v »vlogo« BOGA kot SODNIKA in posledično v obstoj »pekla«, ker mislimo, da je BOG preveč dober, da bi koga pogubil – tudi sam sem razmišljal tako, namreč da se tako huda kazen za našo dušo, ne sklada s predstavo o DOBREM BOGU, ki jo je na ta naš svet prinesel JEZUS. Vendar se kar samo ponuja vprašanje, kako izbrisati odlomke iz evangelijev, kjer JEZUS govori o peklu, ne da bi popačili njegovega nauka. Če bi poznali novo odkritje, bi vedeli, da se to ne da narediti. ZAKAJ? Vedeli bi, da BOG v resnici nikogar ne kaznuje, ampak se KAZNUJEMO SAMI – vsak si svojo sodbo piše sam. KAKO? Tako da - zaradi skušnjav, ki peljejo v greh - zavijemo na pot teme in se odmaknemo od svetlobe. Ker smo potem večidel življenja na tej poti in ker nam je svetloba postala v napoto, se v bistvu odmaknemo od BOGA - SIN se odvrača od OČETA in drvi pogubi naproti. Na koncu poti pa nas čaka »sodba« in tako za vsakega izmed nas nekega dne pride ta dan SODBE in tisti dan BOG ne more drugega, kot reči: »Resnično vam povem: ne poznam vas! (Mt 25,1-13). Ali sedaj razumete življenje – rodimo se kot svetilka, saj kot luč pridemo na ta svet, vendar ker celo življenje dremamo in spimo, dovolimo temi, da nam zavlada in tako skozi leta življenja, izgubljamo luč, ki je v nas. Ko pa pride »dan za plačilo« GOSPOD, ki je LUČ OD LUČI, ne more drugega kot reči: »NE POZNAM VAS VEČ…, ZAME STE NEZNANCI.« in tako pristanemo v 7. dimenziji.

Vse samo zato, ker pozabljamo oz. ne verjamemo v obstoj »hudiča«, ki nas DRŽI V LAGODNEM SPANCU in nas STALNO USPAVA, da lahko nemoteno deluje z vso močjo. Ker spimo, ne vemo, kaj se v resnici dogaja in zato ne vemo, kako uničujoča, je ta SUPERINTELIGENCA, s svojimi mehanizmi! TISTI, KI SE USPE »ZBUDITI« (oz. mu je to dano) in ki posledično spozna »hudičevo« vlogo in razkrije njegov načrt, pa je priča njegovi popolnoma drugi podobi – njegovi PRAVI PODOBI UNIČEVALCA, ki poln divjega besa preganja in zapeljuje človeški rod v POGUBO. Hudič namreč ve, da ima le še malo časa in zato »zbujen človek« zanj predstavlja veliko grožnjo, da se ga razkrije – ker zanj to, po besedi sv. Pisma, POMENI POČASEN KONEC OBSTOJA. Dojeti, da smo priča teh časov, se po Bibliji imenuje »PREBUJENJE« - ker to je čas, ki RAZODEVA OBSTOJ RESNICE, ki vključuje osnovno spoznanje, kako deluje HUDIČ in kako deluje BOG - to RESNICO zato morate dojeti, če hočete, da vas Gospod razsvetli in vas posledično naredi za »dediče nebes«. Zato je še kako na mestu Svetopisemsko svarilo: »Čujte torej, da vam ne ugasne LUČ, ki je v vas, ker ne veste ne dneva ne ure!« Zato bodimo pripravljeni, kajti ob uri, ko ne mislimo, bo prišel Sin človekov.

Mogoče je na mestu vprašanje KAJ SPLOH POMENI BITI PRIPRAVLJEN?
Iz vidika Krščanskega nauka to pomeni, da imamo »odprte oči in ušesa« (da smo stalno na preži), da bomo mogli prepoznati ZNAMENJE ČASA, v katerem živimo, se takrat »PREBUDITI« in s tem dopustiti GOSPODU, da nas RAZSVETLI – oz. nas usposobi za hojo k njemu. S tem v zvezi je zelo pomembno razumeti smisel KRISTUSOVEGA DRUGEGA PRIHODA na ta svet, ker sam pove, da s prvim prihodom še ni povedal vse, kar je bilo človeku treba povedati! In če si predstavljamo (dojamemo), da NOVO ODKRITJE govori, kar je bilo še potrebno povedati, potem spoznamo, da Gospodov 2. prihod ne bo nič drugega kot to, da bo prišel po posameznike, ki so se »prebudili«, se zato borijo za SVETLOBO in so posledično »LUČ na tem svetu« – tisti, ki so oblečeni v TEMO, pa bodo dobili svoje zasluženo plačilo! Tako enostavno je vse skupaj - vse drugo pa je ILUZIJA. S tem odkritjem KRŠČANSTVO dobiva uporabno-praktično vrednost, saj se bo lahko le skozi nauk, ki ga novo odkritje prinaša, rešila duša slehernega posameznika – seveda tega, ki bo to hotel. Ker samo ob produktu novega odkritja je mogoče ozdraveti – pri tem mislim na resnične bolezni in slabosti – ker novo odkritje zdravi, vendar ne s čaranjem, s čarobnimi obrazci ali kretnjami, ampak s tehnologijo, ki v nas prinaša SVETLOBO – »božjega duha«. Ali sedaj malo bolje razumete zakaj JEZUS tolikokrat govori o budnem in zvestem služabniku, ki mora biti vedno ČUJEČ – bistvo je namreč v tem, DA JE VSE NAŠE TELO SVETLO IN DA NI NOBEN NJEGOV DEL V TEMI, kar sedaj lahko dosežemo – in tudi moramo doseči, če hočemo dobiti delež svetih v svetlobi – kar pomeni, da ne dovolimo, da nas prekrije TEMA. Treba se je »prebuditi iz spanca« in začeti delati, da nas bo GOSPODAR ob svojem prihodu našel čuječe in pripravljene, da bomo lahko šli z njim na svatbo, ko bo prišel. GOSPOD namreč s tem odkritjem zbira svoje otroke, kakor zbira koklja svoja piščeta pod peruti, zato se potrudi, da se boš pred Bogom izkazal za preizkušenega delavca, ki se mu ni treba sramovati in ki pravilno ravna z besedo resnice. Z novim odkritjem je BOG ponovno obiskal svoje ljudstvo, vendar tokrat z drugim namenom – prihaja, da vidi, kdo se še drži njegovih zapovedi – kdo HOČE IMETI DELEŽ SVETIH V SVETLOBI – sprašuje nas, kdo se bo odpovedal sedanjemu načinu življenja in začel živeti novo življenje – v tem kontekstu se pokaže pravi smisel »čuječega in pripravljenega« služabnika!

Zato smo danes vprašani mi: ali smo pripravljeni v svojem okolju in s svojimi močmi pomagati graditi ta novi svet? Poglejte, saj tudi ni važno, če niste tega pripravljeni storiti – mislite, da zato NAŠ STVARNIK ne bo mogel narediti kar se je namenil? – ne slepite se, ker to se bo v vsakem primeru dogodilo, vendar velja pa opozorilo, da takrat ne pričakujte, da vam bo GOSPOD dal prostor, ki nam ga je vsem pripravil v svoji domovini – zato naredimo, kar SMO DOLŽNI NAREDITI, ker naš konec bo po meri naših del.

PREBUJENJE namreč dobesedno pomeni začetek novega življenja, saj začnemo dojemati resnično resničnost, o kateri nam je govoril »Božji sin«. Biti buden, v pomenu v katerem nam je govoril JEZUS, namreč pomeni, zaznati stvarnost oz. RESNICO v kateri živimo. V tej stvarnosti, pa (žal) obstaja tudi HUDIČ in zato prebujenje v bistvu pomeni ZAVEDANJE te nevarnosti. Zaznati pomen, ki ga imata HUDIČ in BOG na nas, pa mislim, da za naše življenje ni pomembnejše stvari na tem svetu. In če hočemo dobiti odgovor na ta dva »fenomena«, preprosto ne moremo mimo NOVEGA ODKRITJA, ki razkrije vlogo in pomen obeh. Zato »PREBUDITI SE« je glavni cilj, ki ga moramo doseči, če hočemo biti dediči SVETLOBE. Ker prebujen človek spozna vlogo TEME na tem svetu in se zave, da mora temo odganjati od sebe – sistematično, vsak trenutek – ZDAJ, ne jutri, pojutrišnjem,… Usmeritev, ki jo od nas terjajo evangeliji in sedaj z razodetjem tudi novo odkritje, je namreč jasna – ljudje ne moremo kar v neskončnost razpolagati z Božjo potrpežljivostjo, ampak nam je čas skrbno odmerjen. Kdor se bo prebudil, bo to dojel in se bo posledično takoj začel obračati k BOGU in bo dobro izrabljal čas, ki nam ga je poklonil NAŠ GOSPODAR. Potrebno je spregledati, da nam je ljudem na poti, po kateri hodimo, skrivaj nastavljena zanka – za kaj takega pa se je potrebno prebuditi v bibličnem smislu, saj šele takrat spoznaš PAST ŽIVLJENJA - spoznaš kakšni mesečniki smo. Dokler spiš, si namreč SLEP, ko pa se ZBUDIŠ, se ti odprejo OČI in zagledaš nov svet pred sabo. Potem pa kmalu sledi nov »šok« - začneš gledati okrog sebe in opaziš, da drugi še kar spijo. Sicer jim poizkušaš kaj dopovedati, vendar njihov spanec je trden – nikogar ne obsojaš, ker si sam še nedolgo tega spal in veš, da jim »TEMA« ne dopusti, da bi zagledali SVETLOBO in odprli oči. Ne moreš drugega kot reči: »GOSPOD, daj, da se še drugi prebudijo!« Pokaži nam pot, po kateri naj hodimo, uči nas spolnjevati svojo voljo in izpelji nas iz JEČE TEME – daj nam spoznati, da je spanec, v katerega smo položeni, POGUBEN.

PREBUJENJE pa ni končni cilj, ampak je to samo GOSPODOV DAR za nas, da lahko zakorakamo novemu svetu naproti. Prebujenje je ZAČETEK neke nove poti, na kateri postanemo BOŽJI SLUŽABNIK, delavec v Božjem vinogradu, o katerem je govoril JEZUS, ki se upira »sovražnemu očetu«. Gotovo razumete, da kdor spi, se ne mora upirati ničemur – zato je PREBUJENJE najpomembnejša faza v našem življenju, če se hočemo osvoboditi sužnosti greha. Ker ko se zbudiš, se zaveš resnosti grožnje, ki jo za nas predstavlja HUDIČ. Vendar spoznaš pa tudi, da HUDIČ ni tisti, ki povzroči neko dejanje, ampak on samo ASISTIRA – potuhnjeno čaka in je vedno pripravljen pomagati, da uničimo samega sebe!! In ker ljudje spimo in smo slepi, se iz vidika novega odkritja pokaže, da je (lahko) človek sam sebi največji sovražnik. HUDIČ NI POVZROČITELJ DEJANJA, ampak je to vedno samo človek s svojo svobodno voljo. Svobodno voljo namreč lahko človek uporabi za POT SVETLOBE ali pa za POT TEME. Žal so mehanizmi HUDIČA tako »močni« oziroma zviti, da večino ljudi ujame v določene miselne vzorce in jih potihoma popelje v svoj svet, kjer podležejo skušnjavam – človek kot AKTIVNA INTELIGENCA, namreč sam aktivira »grešne misli«, ki vodijo v poguben konec – VSE SAMO ZATO KER SPIMO, zato se moramo zbuditi!!!

Očitno postaja, da BOŽJA SKRIVNOST NI VEČ SKRIVNOST – KRŠČANSKI NAUK prihaja v sklepno fazo, saj se GOSPOD razodeva oziroma še drugič prihaja na ta svet – MI PA SPIMO! Nekaterim se bo to zdelo smešno, vendar je stvar zelo resna, ker ko bi to vedeli, bi dojeli, da je ČAS DOZOREL, oziroma, da je prišla URA, ko je POTREBNO VSTATI – celo malo pozno je že, ker ni več jutro, ampak se dan že preveša v noč in tako ni več veliko časa, da še ujamemo kakšen sončni žarek. Na mestu je vprašanje ZAKAJ SE NE PREBUDIMO, če je zdaj zadnji trenutek za prebujenje? Tudi tu je odgovor jasen, saj postaja jasno, da je glavno poslanstvo NAŠEGA SOVRAŽNIKA HUDIČA to, da nas s svojimi mehanizmi uspava in nas nato »speče«, ne da bi se zavedali, uničuje – če namreč spiš, ne moreš vedeti, da ti nekdo streže po življenju oz. da ti hoče odvzeti pravico do »večnega življenja v nebesih«. Naj ponovim še enkrat - VSE SAMO ZATO KER SPIMO, zato se moramo zbuditi iz spanja in prižgati LUČ v nas, ker ZDAJ je naša rešitev, da TEMA nad nami ne bo več imela moči. Postati moramo BUDNI SLUŽABNIK našega GOSPODA, ki ne sme več spati, ker je preprosto KAZEN za ta »GREH« prehuda. Zato dojemimo, da ni nič pomembnejšega kot to, da se PREBUDIMO, ker namreč šele takrat pridemo v stik z REALNOSTJO – ta realnost, v katero se zbudimo, pa je kruta, saj spoznamo, da je (kot po besedah SVETEGA PISMA) »vladar tega sveta tema«. To prebujenje, nas tako »PAHNE« V BOJ ZA SVETLOBO, ki je razodeta z novim odkritjem – ker BOG je LUČ in v njem ni nobene TEME – in vse to nam omogoča edino NOVA TEHNOLOGIJA oz. sistemska uporaba ALFA ŽARKA. Zato, kdor bo hotel postati »DEDIČ LUČI« ima v tem odkritju ODGOVOR, ki ga je iskal – z božje strani je storjeno vse, kar rabimo. Za take, ki se najdete v teh besedah, ne vidim razloga ZAKAJ SE NE BI ZBUDILI in pustili GOSPODU, da vas usposobi za nov svet, ker VERJEMITE MI, vaša duša noče, da bi ji GOSPOD ob svojem prihodu zaprl vrata in bi tako ostala zunaj na temi!!! Če bi se zbudili, bi to dojeli in se zelo resno posvetili problematiki, ki jo prinaša NOVO ODKRITJE – do takrat pa so besede, ki jih berete na tej strani SAMO ČRKA NA PAPIRJU in so kot take, za vas, brez pravega pomena – teorija brez praktične vrednosti je namreč MRTVO DELO – zato UPAJTE oz. PROSITE BOGA, da se boste »prebudili« in dojeli novo odkritje, da boste lahko postali DEL NOVE GENERACIJE »IZVOLJENEGA ČLOVEŠKEGA RODU«, ki jo GOSPOD usposablja za NOVO DOMOVINO.

Naslov avtorja je shranjen v uredništvu.